Diverse orientering og min mening

Lidt fra redaktøren/formanden om færdsel i trafikken                                  

Hej!
Jeg møder ofte HUR's ryttere ude i trafikken og vil derfor opfriske reglerne for ridning og trækning med heste.
I færdelsloven sammenlignes heste med en bil. Det vil for eksempel sige at man altid skal ride i højre side af vejen - og aldrig på fortovet. Det med fortovet synes jeg er ok - hvis hesten gøder står vi jo ikke af og samler op, og det er ikke rart at komme i sit pæne fodtøj og træde i en pære - der er også en del mennesker der er bange for heste, det skal vi huske at tage hensyn til.
Det med højre side af vejen er også det mest sikre for hest og rytter; de fleste heste bliver mest bange for det, der kommer lige imod dem, så det er bedre at en stor lastbil kommer tæt på bagfra - end forfra. Så er den ofte forbi før hesten når at opdage hvor stor og farlig den er Derfor trækker man også hesten i højre side af vejen.       
  

Vis hensyn i skoven

Jeg kan ikke huske reglerne for færdsel i skoven - det er forskelligt om det er i statsskov eller privat skov. Jeg mener at Ullerup Skov er statsskov??!
Men jeg kan give nogle gode tips om at vise hensyn til andre der færdes i skoven - og måske er der nogen der kan de officielle regler??
Tag altid hesten op i skridt når du møder andre, uanset om det er andre ryttere, cyklister eller gående. Rid så langt ud i siden, du kan og giv gerne et hej og et smil. Vi vil gerne have at andre synes vi er hyggelige at møde Hvis jeg møder hunde, siger jeg altid et eller andet til dem, nogle synes heste er farlige og det hjælper at tale til dem.